Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Ενότητα 3: Δημιουργία comics στο StripGenerator

Εγγραφή
Όπως και στην προηγούμενη ενότητα, πρώτη μας δουλειά είναι να αποκτήσουμε σύνδεση στο StripGenerator (http://stripgenerator.com/) είτε δημιουργώντας καινούργιο λογαριασμό (register) είτε μπορούμε να συνδεθούμε μέσω του λογαριασμού στο Facebook. Όποιον από τους δύο τρόπους και αν διαλέξουμε η διαδικασία είναι απλή και σύντομη.

Δημιουργία comics
Βήμα 1: Έχοντας συνδεθεί στο StripGenerator, κάνουμε κλικ στο "Create a new strip" (πάνω-δεξιά).
Βήμα 2: Στο παράθυρο που εμφανίζεται παρατηρούμε 6 καρτέλες: Frames, Characters, Items, Text, Library, Theme Packs. Προς το παρόν, αυτή που μας ενδιαφέρει είναι η καρτέλα Frames. Κάνουμε κλικ, λοιπόν, σε αυτή.
Βήμα 3: Κάτω από την καρτέλα Frames εμφανίζονται οι διαθέσιμες επιλογές: 1 row, 2 rows, Full page, Custom Frames. Η επιλογή του Frame είναι αρκετά σημαντική για τη συνέχεια καθώς εφόσον επιλέξουμε κάποιο τύπο Frame και ξεκινήσουμε το comics αν μετά αλλάξουμε γνώμη θα χρειαστεί να διαγράψουμε όλη τη δουλειά που έχουμε κάνει. Επομένως, στο σημείο αυτό καλό θα ήταν να σκεφτούμε λίγο το "σενάριο" του comics και κυρίως να αποφασίσουμε από πόσες "σκηνές" θα αποτελείται. Θυμόμαστε τον κανόνα "Keep it Simple!" και προτείνεται, μιας και είναι το πρώτο μας comics, να ξεκινήσουμε με κάτι απλό: ας κάνουμε κλικ στο 1 row και ας επιλέξουμε το Frame με τις 3 "σκηνές" (κουτάκια).
Βήμα 4: Εμφανίζεται το μήνυμα: "if you apply new frames your current strip will be deleted. Are you sure?". Κάνουμε κλικ στο "Apply".
Βήμα 5: Κάνουμε κλικ στην καρτέλα "Characters". Εμφανίζονται τα διαθέσιμα "ανθρωπάκια" που μπορούμε να βάλουμε στο comics. Ας διαλέξουμε ένα και ας το σύρουμε (drag'n'drop) μέσα στο comics. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να εισάγουμε όλους τους χαρακτήρες του σεναρίου που σκεφτήκαμε. Με τον ίδιο τρόπο, αν κάνουμε κλικ στην καρτέλα "Items" μπορούμε να βάλουμε αντικείμενα στο comics.
Βήμα 6: Κάνουμε κλικ στην καρτέλα "Text". Εμφανίζονται οι φούσκες διαλόγου. Όπως και στο προηγούμενο βήμα, με drag'n'drop βάζουμε τις φούσκες στα απαραίτητα σημεία. Για να γράψουμε μέσα στις φούσκες κάνουμε διπλό κλικ στο κέντρο της φούσκας.
Βήμα 7: Όταν τελειώσουμε κάνουμε κλικ στο κουμπί "Finish" (κάτω δεξιά).
Βήμα 8: Στο παράθυρο που εμφανίζεται γράφουμε τον τίτλο και αν θέλουμε μια σύντομη περιγραφή. Κάνουμε κλικ στο κουμπί "Publish".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου